søndag den 17. februar 2013

3.uge - det går jo forygende

Så fik jeg nogle resultater der gjorde at jeg fik modet til at sætte min vægt og mine mål på siden (mål og midler). 1 kg er forsvundet siden starten af måltagningerne for 2½ uge siden, men det vigtigste er at målene bliver mindre ligegyldigt hvor meget eller hvor lidt. Og da de nu er på siden forpligter det jo til at opdatere dem selv hvis den positive udvikling ikke holder.
Og det bedste af det hele er at det er sket uden de store problemer. Primært har jeg blot tvunget mig selv til at blive mere bevist om hvad jeg spiser.

Det går som det skal med de 900 g frugt og grønt om dagen. Det er virkelig basen i hele projektet. I starten havde jeg problemer med overhovedet at få plads til alt den mad i min mave, men det har indrettet sig af sig selv - Ikke at min mave har udvidet sig, men jeg bliver nu helt automatisk sulten til 5-7 måltider om dagen. 6 måltider om dagen var ellers en af de ting jeg troede jeg ville få svært ved at indføre for jeg har været vant til kun at spise 2-3 måltider om dagen og faktisk overraskende få usunde mellemmåltider (slet ikke hver dag).

At drikke vand er nok næsten den største kamp. Når jeg drikker saft og sodavand gør jeg det fordi det smager godt og for hyggens skyld og der ryger nemt noget ned, men vand har altså bare ikke den appeal og jeg skal tænke meget over det for at få drukket nok vand. Mit ambitionsniveau på det område er sat lidt ned - jeg tilstræber stadig at drikke 2½ l vand, men når jeg kun de 2 l så er det i orden og jeg supplere med saft eller sodavand (light).

Nulstillingen afsluttede jeg tirsdag aften. Onsdag havde jeg stadig hovedpine størstedelen af dagen og derfor droppede jeg min intention om at fortsætte uden sukker. Hovedpinen fortsatte til langt op af eftermiddagen til trods for at jeg spiste flere stykker frugt og et par lakridser i løbet af morgenen/formiddagen.
De første 2 dage smagte søde ting mere sødt end før, men allerede nu synes jeg det er tilbage til normalt.
Jeg får stadig hovedpine når jeg bliver sulten - jo mere sulten jo mere hovedpine. Jeg er overbevist om at der er en sammenhæng med de tømte sukkerdepoter.
Om trangen til noget sødt er forsvundet? Joo, måske, men det er vist for tidligt at sige med sikkerhed.
I forvejen har jeg arbejdet med min sukkertrang/lækkersult i det forløbne år. Jeg besluttede at hvis jeg bliver budt noget usundt skal jeg mærke efter hvor svært det er at sige nejtak og kun hvis jeg kan mærke det vil være svært at undvære må jeg tage noget. Jeg har altså ikke sagt til mig selv at jeg "ikke må få" men blot været bevist om jeg nu også havde behovet. Det har langsomt men sikkert nedsat mit behov for især de søde ting. Jeg har stadig en sød tand, men behøver ikke at give efter for den så tit som før.
 Om det nu er nulstillingen eller fordi jeg har vænnet mig til mange måltider om dagen så kan jeg mærke en ændring i min reaktion på sødestoffer. Når jeg om aftenen tager noget lightsodavand så bliver jeg faktisk sulten. Før i tiden har jeg ikke mærket dette selvom jeg har været opmærksom på at det burde være sådan, men nu kan jeg altså. En skam for før har jeg kunnet bruge et par glas til at berolige den søde tand - det må tages op til overvejelse nu.
Alt i alt kan jeg ikke mærke at nulstillingen har gjort noget godt for mig, tværtimod - måske det er en god ide hvis man er meget afhængig af sukker, og måske har det hjulpet mig steder jeg ikke kan mærke, men jeg kommer ikke til at benytte mig af det igen!

Jeg er nu efterhånden sikker på at mit søvnbehov er blevet mindre. det er ikke sådan at jeg føler jeg sprudler af energi, men jeg er sikker på at mit søvnbehov lige så langsomt er blevet mindre siden start - formodentlig grøntsagernes skyld.
Jeg kan også allerede mærke at mit maveskind er knapt så udspændt hvilket jo også fremgår af de 4 cm mindre i taljen. Og det er vel at mærke kun pga kostændringerne. At barmen har det på samme måde må jeg jo så desværre tage med.
Men ingen tvivl om at jeg er på rette vej!

2 kommentarer:

 1. Hej Karin
  ..Tak for din kommentar hos mig..
  .. Nej vi er nok kun en tre stykker tilbage, i min start var vi otte i netværket, og havde bestemt den der tirsdagsvejning, så skrev jeg jo også kun ind om tirsdagen, men så kunne jeg ikke tabe, for når bare der var tabt til tirsdag så var det jo ok....
  .. Derfor skriver jeg nu hver dag, der er jo frafald på den vejning,.. og det at komme herind hver dag og lige raportere dagens forløb og se på skrift at jeg har gjort det rigtige på dagen, det giver mig noget på en eller anden måde, så det er altså mit valg...
  .. Jeg kan se at du er startet med en NULstilling, og er kommet rigtig godt igang,.. ser også at du har besvær med vanddrikningen, den første tid troede jeg også at jeg skulle drukne i alt det vand, men nu skal jeg så lige passe på ikke at drikke FOR meget vand, så du skal såmænd nok komme efter det...
  ... hovedpine... ved slet ikke hvordan det er har aldrig haft...
  .. sjovt nok med det søvnbehov, jeg sover meget mere og meget bedre, der er lagt et par timer på natten her hos mig, det er vigtigt med nok søvn, når man vil tabe sig...
  .. Vi må kæmpe sammen og fylde netværket godt ud med skrift, der er jo god plads...
  ha en go dag..
  Ester...

  SvarSlet
  Svar
  1. Har altid haft et meget stort søvnbehov, så jeg byder enhver reduktion velkommen!

   Godt det hjælper dig at skrive hver dag, det gælder jo om at vi hver især må finde de små tricks der får det til at fungere for os. Og os andre hjælper det at der sker noget på netværket hver dag - så tak for det!

   Slet